IK Oden

Referat: Surahammar FK - IK Oden

Äntligen seriepremiär efter en försäsong där vi byggt ett till stora delar nytt lag med de nyförvärv som anslutit.
Surahammars konstgräsplan är ganska snabb och bollen rinner iväg vilket ställde till det en del med passningsspelet.
Men vi hade stor dominans spelmässigt och fick ett viktigt ledningsmål efter redan en dryg kvart. Det var Morat som spelade fram Sinan till ett friläge och han placerade säkert bollen förbi målvakten i bortre hörnet.
Vi gjorde även 0-2 i snabb takt och denna gång var det Morat själv som sköt bollen ribba in från 25 meter, ett klassmål!
Sedan kom 0-3 efter knappa halvtimmen när Karwan pricksköt ett volleyskott som satt i bortre hörnet.
Vi fortsatte att trumma på dock utan att göra mål och istället var det nära att Sura reducerade när Jocke gjorde som Allison, släppte bollen med blicken på en bakåtpassning och den gick under hans fot och på väg in i mål. Dock var Jocke snabb tillbaka och lyckades stoppa bollen någon decimeter innan mållinjen!
Stabil 0-3 ledning i paus.
Händelser i 1:a halvlek
16' 0-1 Oden genom Sinan (assist Morat)
19' 0-2 Oden genom Morat (assist Marco)
23' Bra press av Dennis som medför att Sinan får ett friläge, han går förbi målvakten och kan rulla in bollen i mål men får lite felträff så skottet träffar utsidan av burgaveln
27' 0-3 Oden genom Karwan (assist Dennis)
33' Bryan provar ett distansskott från 45 meter men målvakten räddar
42' Bra press av Sinan medför att Karwan får bollen och han avslutar med en yttersida som målvakten lyckas rädda till hörna
45' Fint kantspel av Bryan som hittar Sinan som tar sig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Morat som försöker placera bollen i bortre krysset men bollen touchar en försvarare och går ribba ut till hörna!
45+1' Inlägg av Sinan från höger till Karwan som nickar mot mål med målvakten räddar

I andra halvlek blev det rätt så hafsigt spel p g a vi gick ner i tempo och Surahammar chansade lite mer i presspelet, vilket gav dem några halvlägen. Men Jocke behövde bara göra en räddning i matchen då han styrde ett skott till hörna.
Vi brände en hel del chanser till att utöka ledningen men med 5 minuter kvar pangade Dennis in ett skott med vänstern och bollen gick som en projektil upp i vänstra krysset!
Detta blev också det sista målet i matchen så slutresultat 0-4 och tre sköna poäng i premiären!
Vi spelade stundtals högklassig fotboll men vi gick alltså ner i tempo andra och detta behöver förbättras när vi möter de lag som är tippade att vara i topp.

2:a halvlek
46' Sinan försöker sig på¨en bicycleta men bollen går tyvärr utanför
49' Suras första skapade målchans i matchen då de lägger en djupledsboll som deras spelare hinner först på, han spelar snett inåt bakåt och skottet går utanför
57' Mycket bra frisparksinlägg av Karwan mot bortre stolpen där Johan störtar fram men tyvärr lite försent så han missar bollen där målet är öppet
70' Hörna av Morat som Leo når högst på men nicken går över ribban
71' Kontring av Surahammar där spelaren bryter in från höger och skjuter ur snäv vinkel mot främre stolpen och Jocke gör sin enda räddning i matchen när han styr ut bollen till hörna
72' Kontring Oden efter Suras hörna som avslutas med att Sinan hittar Karwan som kommer fri men är hårt uppvaktad av en motståndare så skottet blir för löst och målvaken kan rädda ganska enkelt
73' Gult kort på spelare i Suras avbytarbås p g a våldsam protest mot domslut
74' Sinan kommer fri med målvakten som gör en bra räddning med en benparad
75' Vi kontrar på högerkanten och Karwan hittar Sinan med ett perfekt markinlägg men han skjuter över i mycket bra läge
85' 0-4 Oden genom Dennis (assist Waseem)

Morat utsågs till matchens lirare för Oden av hemmalagets kommité. Vi kan bara hålla med!